koiran joululahja

Paras joululahja koiralle

Koiran joululahja voi olla hauska tapa ilahduttaa lemmikkiäsi jouluna. Tässä on muutamia ideoita koiran joululahjaksi:

 1. Uusi lelu: Hanki koirallesi uusi lelu, kuten kumiset purulelut, kong-pallo tai pehmolelu. Valitse lelu, joka sopii koirasi kokoon ja leikkimistyyliin.
 2. Herkkuja ja makupaloja: Joululahjakorissa voivat olla herkulliset koiran makupalat tai puruluut. Voit myös harkita erityisiä joulunajan koirankeksejä.
 3. Koiran vaatteet: Jos koirallesi tulee herkästi vilu, hanki koirallesi lämpimämpi takki tai jalkineet, jotta se pysyy lämpimänä ulkoillessaan talvella.
 4. Täytettävä lelu: Monet koirat nauttivat leluista, jotka voidaan täyttää herkuilla tai ruoalla. Tällaiset koiran aktivointilelut tarjoavat älyllistä stimulaatiota ja pitävät koirasi viihdytettynä pitkään.
 5. Koulutus- ja älypelit: Koirille on olemassa monia erilaisia älypelejä ja koulutusvälineitä, jotka auttavat stimuloimaan heidän älykkyyttään ja tarjoavat heille haasteita. Muista valita sopiva älypeli koiralle oman koirasi taitotason mukaan.
 6. Uusi peti: Jos koirasi peti on kulunut tai pieni, harkitse uuden ja mukavan koiranpedin hankkimista. Talvella nautitaan erityisesti pehmoisista ja pörröisistä pedeistä.
 7. Kylpytuotteet: Koiranhoitotuotteet, kuten shampoot, hoitoaineet ja kynsisakset, voivat olla hyödyllisiä ja miellyttäviä koiran joululahjoja. Toki koirasi varmasti toivoo myös vähintään herkkuja tai lelun tämän lahjan kylkeen.
 8. Koiraharrastus jäsenyys: Voit hankkia koirallesi ensi vuodeksi jäsenyyden johonkin hauskaan koirapalveluun, kuten maksulliseen koirapuistoon, eli koirametsään. Koira pääsee juoksemaan vapaana, turvallisesti aidatulla metsäalueella.
 9. Retki tai ulkoilmaelämys: Jos mahdollista, voit järjestää koirallesi retken tai ulkoilmaelämyksen, kuten pidemmän kävelylenkin, hiihtoreissun tai vierailun koirapuistoon. Vieraassa kaupungissa tai retkellä käynti on koirasta mielenkiintoista, niin paljon kaikkia uusia hajuja nuuskittavana!
 10. Rakkaus ja huomio: Muista, että kaikkein tärkeintä koiralle on omistajansa aika ja huomio. Joulun aikana vietä aikaa koirasi kanssa, leiki sen kanssa ja hemmottele sitä rakkaudella ja huomiolla.

Kun valitset koirallesi joululahjaa, muista ottaa huomioon sen yksilölliset tarpeet, mieltymykset ja turvallisuus. On myös tärkeää valvoa, miten koira reagoi uuteen leluun tai herkkuihin varmistaaksesi, että ne ovat turvallisia ja sopivia sille.

Itsetehdyt koiran jouluherkut

bataattilastut

Jouluna myös koirat herkuttelee! Alla on muutamia herkullisia ja terveellisiä jouluherkkuja koiralle. Muista, että koirille ei saa antaa ihmisten jouluruokia, suklaata, viinirypäleitä tai sipulia, sillä ne voivat olla haitallisia tai jopa vaarallisia. Tarkista myös, että koirasi ei ole allerginen millekään ainesosalle ennen kuin tarjoat näitä herkkuja. Jos olet epävarma, konsultoi eläinlääkäriäsi ennen kuin muutat koirasi ruokavaliota.

Kana- ja porkkanapalat:

Ainesosat:

 • Kananrintafilee, kypsennetty ja pilkottu pieniksi kuutioiksi
 • Porkkana, keitetty ja pilkottu pieniksi paloiksi

Ohje:

 1. Keitä kananrintafilee kypsäksi ja pilko se pieniksi paloiksi.
 2. Keitä porkkanat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi.
 3. Tarjoa koirallesi kanan ja porkkanan paloja herkkuna. Voit myös käyttää näitä paloja terveellisinä treeninameina.

Kuivatut bataattilastut:

Ainesosat:

 • Bataatti, kuorittu ja leikattu ohuiksi siivuiksi

Ohje:

 1. Leikkaa bataatti ohuiksi siivuiksi. Voit käyttää esimerkiksi mandoliinia saadaksesi ohuita siivuja.
 2. Aseta bataattisiivut uunipellille leivinpaperin päälle.
 3. Paista bataattisiivuja uunissa matalassa lämmössä 50°C noin 6 tunnin ajan, kunnes ne ovat kuivia ja rapeita.
 4. Anna bataattilastujen jäähtyä ja tarjoa ne koirallesi herkkuna. Yhdestä bataatista riittää herkkuja usean päivän ajaksi, koiran koosta riippuen.

Mantelivoi ja omenaviipaleet:

Ainesosat:

 • Mantelivoi (varmista, että se ei sisällä xylitolia, joka on koirille myrkyllistä)
 • Omena, leikattu ohuiksi viipaleiksi

Ohje:

 1. Levitä ohut kerros mantelivoita omenaviipaleiden päälle.
 2. Tarjoa koirallesi näitä herkullisia mantelivoin ja omenan yhdistelmiä.

Kotitekoinen koiranjäätelö:

Ainesosat:

 • Jugurtti (varmista, että se ei sisällä sokeria tai makeutusaineita)
 • Banaani
 • Maapähkinävoi (varmista, ettei se sisällä xylitolia)

Ohje:

 1. Sekoita jugurtti, banaani ja maapähkinävoi tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi.
 2. Kaada seos jääpalamuotteihin ja laita ne pakastimeen.
 3. Anna jäätyä muutaman tunnin ajan.
 4. Tarjoa koirallesi herkullista kotitekoista jäätelöä.

Nämä reseptit tarjoavat koirallesi maukkaita ja terveellisiä joulunajan herkkuja. Muista antaa herkkuja koirallesi kohtuudella, ja varmista, että ne sopivat koirasi ruokavalioon ja terveydentilaan.