VIP

Tervetuloa Powwilan nettikirpparille! Vuosien varrella on kertynyt tavaraa niin paljon, että on aika tyhjentää kaappeja. Tervetuloa tekemään edullisia löytöjä. Tavarat ovat osin myös muualla nettikirppareilla tarjolla, yritän kuitenkin pitää täällä listausta ajantasaisena. 

Tavaroiden nouto Kotkasta tai voin myös postittaa. Postikulut ostajalle. Maksu MobilePay/käteinen/tilisiirto.

Tilauksen voi tehdä soittaen, tekstiviestillä tai whatsappilla, puh. 050-4694857 tai näiden kotisivujen yhteydenottolomakkeella.

 

Nuolumatto LickiMat Playdate, 20x20cm

€ 6,00

LickiMat Playdate – aktivointimatto Koko: 20 x 20 cm Väri Vihreä. Kuvassa olevan kaltainen, mutta täysin käyttämätön. Ovh. 9,90e

Erittäin kestävä Dog Comets-pallo

4,00 €/kpl

Vihreä | Oranssi | Pinkki

Erittäin kestävät Dog Comets-pallot. Löytyy joka väriä pallo.

aktivointilelu

€ 12,00

Käyttämättömäksi jäänyt ruokintalelu. Koko: S, 16,5 cm, halkaisija 7 cm. 

Huiveja 4kpl koko:mittelspitz

Kaikki yhteensä € 2,00

Panta + hihnasetti pennuille

€ 4,00 / kpl

Käyttämättömiä. Panta ja hihna pennulle. Useita kaapissa, kasvattajat huom!

Koko: Panta 10 mm x 20-35 cm | Hihna 10 mm x 120 cm

EzyDog Quick Fit -valjaat

5,00 €

Koko S, väri musta, sopiva esim. kasvavalle mittelspitz pennulle tai pienelle aikuiselleHelppo pukea. Käyttämättömät, laput kiinni vielä.

KOKO S
KOIRAN PAINO 6-10 kg
KAULANYMPÄRYS 34-56 cm
RINNANYMPÄRYS 46-55 cm

Miten valita koiralle sopiva aktivointilelu tai älypeli?

Koiran älypelit ja aktivointilelut sopivat koiran älyn, itseluottamuksen, vaistojen ja taitojen kehittämiseen. Samalla ne antavat koiralle myös puuhaa ja ajankulua. Koiran aktivointilelut ovat helppo ja hauska tapa tarjota koiralle lajityypillistä tekemistä, jota koira kaipaa tehtäväksi ihan jokainen päivä. Aktivointilelun avulla koira voi helposti purkaa energiaansa ja samalla se oppii parantamaan keskittymiskykyään ja rauhoittumaan.

Säännöllisellä käytöllä koiran aktivointilelut parantavat koiran tyytyväisyyttä ja ongelmanratkaisukykyä. Itsenäinen sekä omistajan kanssa yhdessä tehty tehtävien ratkominen voi myös lisätä ujon koiran itseluottamusta. Aktivointilelun parissa puuhailu myös väsyttää koiraa mukavasti ja helpommin kuin lenkkeily. Valitse älypeli tai aktivointilelu koiralle aina koiran iän, sekä pelien ja ongelmien ratkaisu kokemuksen mukaisesti.

Millainen aktivointilelu tai älypeli sopii minun koiralleni?

Aktivointilelut sopivat ihan kaikenikäisille ja -kokoisille koirille. Huomioi oman koiran persoonallisuus ja temperamentti, kun valitset sopivaa aktivointilelua koiralle. Erilaiset aktivointilelut stimuloivat koiraa eri tavoin. 

Mikäli koiralla ei ole aiempaa kokemusta älypelien pelaamisesta ja itsenäisestä ongelmanratkomisesta, niin valitse koiralle helposti ratkaistava lelu. Erityisen suosittu aktivointilelu alkuun on erilaisilla herkuilla täytettävä Kong -koiran aktivointilelu. Lelun voi myös pakastaa täytteineen. Usein myös rauhattomampi koira malttaa keskittyä nuolemaan jäistä, hiljalleen sulavaa ruokaa pitkäksi aikaa. Katso kattava listaus erilaisia vinkkejä Kong-lelun täytteeksi tästä.

Monissa koiran aktivointileluissa vaikeustasoa voi myös vaihdella. Älypelien kanssa pitkään turhautumatta uurastaville koirille voi valita vaikean ja muunneltavan älypelin, niin koira saa kaipaamaansa vaihtelua. Tutustu esimerkiksi keskivaikean tason koiran älypeliin Poker Box, jossa eri pelin osat voi irrottaa pelilaudasta ja opettaa koiralle yksitellen. Vaikeustasoa voi nostaa koiran edistymisen mukaan lisäosien avulla. Koiran älypelin vaikeustasoa voi myös vaihdella vaikka päivittäin, jotta koira ei koskaan tiedä millainen yllätys on tiedossa tänään.

Älypeleistä löytyy useita eri vaikeustasoja, eli jokaiselle koiralle kyllä löytyy sopiva älypeli. Koiran temperamentti ja yksilöllinen luonne tulee aina huomioida sopivaa älypeliä valitessa. Nopeasti turhautuvalle koiralle, jolla ei vielä ole kokemusta älypeleillä pelaamisesta, kannattaa hankkia ensimmäiseksi peliksi todella helposti ratkaistava versio. Tällä tavoin koira saa nopeasti ja helposti yrityksestään palkkion ja sen itseluottamus kasvaa sekä mielenkiinto pysyy yllä.

Koiran energiatasoja voi laskea minimiin tai nostaa maksimiin aktivointilelun avulla

Valittaessa sopivaa aktivointilelua koiralle täytyy ensin miettiä, että mitä aktivointilelun avulla halutaan saavuttaa. Aktivointilelu voi tarjota koiralle mahdollisuuden oppia lisäämään keskittymiskykyä ja rauhoittua tai toisaalta erilaisten aktivointilelujen avulla voi rauhallisempi koirakin innostua hurjaan leikkiin ja saada energiat niin sanotusti kattoon.

Erilaiset kuivaruoalla tai nameilla täytettävät koiran aktivointipallot ja -kuutiot liikkuvat, kun koira yrittää saada niistä nameja ulos. Tämä kiihdyttää koiraa ja saa sen energiatasot nousemaan. Mikäli alkuperäisenä tarkoituksena on opettaa koiralle rauhoittumista, niin siihen sopiva valinta ovat erilaiset labyrinttikupit ja koiran älypelit, jotka rauhoittavat koiraa ja saavat sen rauhallisesti keskittymään namipalkkion saamiseksi.

Kuivaruoalla ja herkulla täytettävät koiran hapsuiset aktivointimatot sekä koiran kuiva-, raaka- tai märkäruoalla täytettävät nuolemismatot sopivat hyvin koiran päivittäisen ruoan tarjoamiseen. Erilaiset aktivointimatot saavat koiran hidastamaan syömistä – valitse koiralle sopiva lelu tarjottavan ruoan koostumuksen mukaan. Kuivaruoalle sopivat parhaiten sellaiset aktivointimatot, joiden hapsujen sekaan ruoka piilotetaan. Täytettävä nuolemismatto sopii sen sijaan myös sekä märkä- että raakaruoalle. Aktivointimatot sopivat koirien lisäksi myös kissoille. Kissat nauttivat ruoan metsästämisestä hapsujen välistä ja se on myös niille lajityypillistä toimintaa tarjoavaa aktiviteettia.

Kuinka usein aktivointilelua voi käyttää?

Koirat ja kissat rakastavat tehdä töitä ruokansa eteen. Lemmikille voi hyvin tarjota vaikka koko päivän ruoka-annoksen erilaisten älypelien ja aktivointilelujen avulla. 

Älypelin parissa touhuaminen väsyttää myös mukavasti lemmikkiä ja samalla karvainen touhuilija on saanut leikin ja syömisen ohessa tyydyttää lajityypillistä tarvettaan kaivaa, tutkia ja nuuskia sekä älynystyröitä käyttämällä saalistaa ruokaansa. Aktivointileluja voi ostaa kätevästi valmiina tai tehdä itse diy-aktivointilelun tai älypelin. Voit ostaa valmiin aktivointilelun ja älypelin täältä meidän pienestä VIP-koiratarvikepuodista. Sivuiltamme löydät myös ohjeita koiran diy-aktivointilelun tekoon. Katso täältä vinkkejä koiran aktivointiin.