koiran herkut resepti

Itsetehdyt koiran makupalat – Katso helpot reseptit

Koiran namit ovat nopeita ja helppoja tehdä itse kotona. Kotitekoiset koiran herkut myös varmasti maistuvat joka kuonolle! Katso alta parhaat reseptit koiran herkutteluhetkiin sekä koulutustilanteisiin.

Koiran jauhelihanamit

Koiran namit on helppo leikata saksilla sopivan kokoisiksi annospaloiksi.

Itsetehdyt jauhelihanamit ovat käteviä koulutusnameja koiralle. Voit myös tarjota näitä kuivaruoan lisukkeena. Resepti on hyvin yksinkertainen, mutta koirien mielestä äärimmäisen herkullinen. Näiden namien valmistus on erittäin helppoa ja nopeaa.

Ainesosat:

400g nauta-sikajauhelihaa
4 kananmunaa

Valmistus:

Ainekset sekoitetaan tasaiseksi massaksi ja levitetään uunipellille leivinpaperin päälle.
Kypsennä uunissa 200°C noin puoli tuntia.

Jäähtyneen levyn voi kätevästi leikata saksilla sopivan kokoisiksi paloiksi.

Herkulliset maksanamit

kananmuna
Kananmunat ovat terveellisiä ja maistuvia. Niiden avulla saa myös maksanameihin hyvän sitkon.

Maksanamit sopivat hyvin niin herkutteluhetkiin, kuin koiran koulutusnameiksi. Tässä ohjeessa on käytetty vehnäjauhoa, koska me ei siitä pienissä määrin hätkähdetä. Voit tarvittaessa korvata vehnäjauhon toisella jauholla tai jättää jauhon kokonaan pois. Tällöin lisää reseptiin yhteensä 4 kananmunaa ja 2 dl kaurahiutaleita.

Ainesosat:

400g jauhettua naudan maksaa (Saa ruokakaupasta, lihatiskillä myydään valmiiksi jauhettua maksaa.)

3 kananmunaa

2 dl jauhoja

1 dl kaurahiutaleita

Valmistus:

Riko kananmunat astiaan ja sekoita joukkoon kaikki muut ainesosat. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ohjeesta tulee yksi uunipellillinen. Kypsennä uunissa 175°C 30 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ja leikkaa saksilla halutun kokoisiksi paloiksi.

Huomioi tämä

Naudan maksa sisältää koiralle tärkeitä mineraaleja ja vitamiineja. Annosmäärä tulee kuitenkin pitää kohtuullisena. Maksa sisältää paljon rautaa, joka saa liikaa nautittuna aikaan ripulin. Suositeltu määrä maksaa on noin 15g/10kg viikossa. Määrää ei tarvitse kuitenkaan punnita. Pieni lisäannos ei haittaa mitään, kunhan ei vatsa mene sekaisin. Voit pakastaa ylimääräiset maksanamit ja tarjota koiralle seuraavien viikkojen aikana. Helppoa ja kätevää ottaa tärkeät vitamiinit ja mineraalit suoraan pakastimesta ruokakuppiin. Nämä maksanamit ovat terveellisiä myös tekijälle. Maista ihmeessä, jos maksa maistuu tai kantti kestää!

Kuivatut maksanamit

valkosipuli
Koirat rakastavat valkosipulilla maustettua ruokaa. Valkosipuli voi myös auttaa kesällä punkkien häädössä. Käytä valkosipulia kuitenkin kohtuudella. Pieni määrä riittää.

Kuivatut maksanamit ovat herkullisen rapeita ja sopivan pieniä koulutusnameja. Resepti on hyvin yksinkertainen, mutta valmistus vie vähän pidempään.

Ainesosat:

Naudan maksapala
1-2 valkosipulin kynttä

Valmistus:

Laita vesi kattilaan kiehumaan. Pilko 1-2 valkosipulin kynttä joukkoon. Keitä maksa kypsäksi noin 20 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Laita uuni lämpenemään 150°C. Paloittele maksa pieniksi, noin pikkurillin kynnen kokoisiksi paloiksi ja levitä palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voit jättää makupalat myös isommaksi, mutta pienet tai ohuet palat kuivuvat uunissa nopeammin.

Kuivata koiran maksanamit uunissa 150°C noin 2 tuntia tai kunnes palat ovat kuivuneet koviksi.

Jäähdytä makupalat kunnolla ja kutsu makuraati paikalle, jos eivät vielä jaloissa pyöri. Säilytä kuivatut maksanamit ilmatiiviissä lasipurkissa. Namit voi myös pakastaa.

Terveelliset naudanmaksaviipaleet

naudan maksaa

Naudan maksa on terveellistä ja herkullista ravintoa koiralle. Maksassa on paljon tärkeitä vitamiineja ja mineraaleja. Maksaa on hyvä tarjota ihan kaikille koirille kerran viikossa. Tätä herkkua ei kuitenkaan saa syödä mahan täydeltä. Maksassa on paljon rautaa, jonka vuoksi maha menee nopeasti löysälle, jos maksaa syö liikaa. Sopiva annostus on 15g/10kg kerran viikossa, eli hyvin pieni annos.

naudan maksapala

Naudan maksaa voi ostaa ihan tavallisesta ruokakaupasta. Voit paistaa samalla pannulla maksaviipaleet itsellesi sekä koiralle. Mikäli et itse halua herkutella maksalla, niin pakasta ylimääräiset paistetut viipaleet seuraavia viikkoja varten.

Kuivatut lihalastut

naudan jauheliha
Lisää jauhelihan joukkoon kananmunat ja psyllium. Levitä uunipellille ja kuivata rapean herkullisiksi lihalastuiksi.

Kuivatut lihalastut ovat takuuvarma herkku kaikille koirille. Lihalastut voi leikata sopivan kokoisiksi paloiksi ja tarjota joka päiväisenä herkkuna. Ainesosien valinnassa kannattaa suosia vähärasvaista jauhelihaa. Valitse nameihin yksi tai useampi jauheliha. Eri lihoja voi myös sekoittaa keskenään.

Psyllium tuo lihalastuihin mukavaa sitkeyttä ja antaa hampaille hieman enemmän töitä lastuja syödessä. Psyllium on myös oivallinen kuitulisä. Tutustu ja osta psylliumjauhe tästä.

Ainesosat:

700 g jauhelihaa (Nauta, kana, sika, poro tm.)
3 kananmunaa
1 rkl psylliumia

Valmistus:

Riko kananmunat kulhoon ja sekoita kaikki aineosat keskenään. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille levyksi lusikan avulla tai kätevimmin levitys onnistuu vedellä kostutetuilla käsillä.

Paista uunissa 175°C noin 2-3 tuntia. Seuraa paistumista ja kypsennä uunissa niin kauan kunnes herkkulevy on kunnolla kuivahtanut. Ota yhden tunnin paiston jälkeen levy hetkeksi uunista. Tee pintaan isolla veitsellä viiltoja, jotka helpottavat valmiiden lihalastujen paloittelua. Voit tehdä lihalastuista oman mielen mukaan isompia tai pienempiä. Laita levy heti viiltojen tekemisen jälkeen takaisin uuniin paistumaan.

Kokkausiloa! Näillä ohjeilla saa varmasti maisteluapulaisen nopeasti paikalle.